Taichi op locatie

Taichi in een bedrijf of instelling
Als korte kennismaking of  uitgebreide workshop
Met taichi leer je elkaar van een andere kant kennen.  In het kader van teambuilding kan een taichi-workshop een leuke eye-opener zijn als het gaat om fysieke soepelheid, concentratie en samenwerken. Samen taichi doen betekent dat je je afstemt op elkaar en aandacht hebt voor het totaal.

Of wilt u werken aan fitness of stresshantering in uw bedrijf? Informeer dan eens naar de taichi-workout op de werkvloer.

Taichi aan kinderen
Dit programma is geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar
Wil je leren sluipen als een tijger? Of leren achteruit lopen zonder te vallen? Zo stil te staan als een boom? Dan is taichi iets voor jou! Vroeger waren de mensen in China vaak bang. Er waren zo veel rovers en wilde dieren dat ze er soms niet van konden slapen. Overdag waren ze vaak onrustig en konden ze hun hoofd slecht bij hun werk houden. “Daar moeten we iets aan doen”, vonden de mensen.

“Laten we de natuur nadoen, misschien worden we dan wel net zo behendig en rustig als de tijger en de boom”. Dat hielp! Ze konden zo beter bewegen en hun aandacht weer bij hun werk houden. Ze kregen plezier in het sluipen en achteruitlopen en verzonnen nog veel meer bewegingen. Deze kunst van het slim bewegen noemden ze Taichi.

taichisenior2Taichi aan senioren
Gericht op verbetering van evenwicht, soepelheid en veerkracht
Zijn we eenmaal de 65 gepasseerd, dan is een goede conditie niet meer zo vanzelfsprekend. De gewrichten en spieren gaan niet meer zo sterk en soepel. We struikelen over een stoepje dat vroeger geen probleem was. Uit de stoel opstaan gaat minder makkelijk. We onthouden sommige dingen niet zo goed en zijn trager in ons denken. Kortom: ouder worden is niet voor watjes!

In China is het heel gewoon om als je ouder en strammer wordt, regelmatig oefeningen te doen. Deze zogenoemde taichi-oefeningen zijn heel geschikt om je soepeler en energieker te voelen, met een frisser hoofd de dag te beginnen, en steviger op de benen te staan.

 

 

Prijs en locatie in overleg.

 

 

Advertenties