Taichi, bron van energie en inspiratie in 2017

Beste lezer van deze blog, welkom en vooral alle goeds voor 2017 gewenst! Het begin van het nieuwe jaar is de tijd van goede voornemens. Het lastige met goede voornemens is dat ze vaak snel uit het zicht raken. Ook taichi kan een ontzettend goed voornemen zijn. In het begin is het inspirerend en fascinerend. Want het is een beetje anders dan andere bewegingsdisciplines. Maar als het nieuwe eraf is, kan het moeilijker worden om ermee bezig te blijven.

Motivatie is daarom heel belangrijk. Iets heeft pas effect als je het regelmatig met aandacht doet, bijvoorbeeld tanden poetsen. Je poetst ze dagelijks, om gaatjes te voorkomen. Als je dat doel niet voor ogen houdt, zul je eerder stoppen met poetsen. Je vergeet al gauw hoe fris en sterk je gebit na het poetsen voelt. Zoek dus manieren om je motivatie te voeden. Want het is als een plantje dat zon en water nodig heeft om te groeien. Ook taichi-beoefening heeft voeding nodig. Voor taichi-inspiratie zal ik vaak verwijzen naar boekbesprekingen, filmpjes met uitleg en blogs over thema’s zoals die op www.taichionline.nl te vinden zijn. Een echte aanrader! Je vindt er een schat aan informatie en oefenmateriaal om met taichi bezig te blijven. Initiator Vincent Zee heeft dit mooie online taichi-platform opgezet voor beginners en gevorderden, voor zowel cursisten als taichi-docenten.

Om optimaal profijt te hebben van taichi is het echt aan te bevelen om het regelmatig te doen. Elke taichi-les is om van alles te oefenen, maar ook om te inspireren. De blogs van taichi4you Amsterdam zullen vooral de motivatiekant verder verkennen. Taichi wordt plezierig als de effecten voelbaar worden. Bovendien gaat geen enkele inspanning verloren. Elke les en elke oefening waarin je vol aandacht met taichi bezig bent, levert meer soepelheid, energie en ontspanning op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s